به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا(س)، نشست هم اندیشی با عنوان” بررسی ابعاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی” به صورت مجازی و در سامانه سیما از سوی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان برگزار شد.
در ابتدای این نشست خانم عذرا آب برین طلبه سطح سه مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان با اشاره به مدیریت جهادی در بیانیه گام دوم انقلاب با توجه به کلام امام علی(ع) گفت: «باید در راس هر کاری یک رئیس انتخاب کنید که کارهای مهم او را مغلوب و درمانده نکند و کثرت کارها او را پریشان و خسته ننماید».
وی، مدیریت را به معنی تنظیم و تدوین تجربیات و علم مدیریت( تشکیل یک رشته مستقل علمی) و یکی از منابع قدرت تولید علوم انسانی بر مبنای فرهنگ ملی و بومی و مذهبی هرکشور دانست.
مبلغ حوزه، عدم سنخیت مدیریت با فرهنگ ملی و مذهبی بر اساس ترجمه متون علمی غرب و ارائه الگوی وارداتی به تربیت مدیران را دارای کارآیی لازم ندانست و اظهار کرد: ۲۶ خرداد ۱۳۵۸ آغاز ورود مدیریت جهادی در فرهنگ مدیریت بود و شروع مدیریت جهادی با فرمان حرکت جهاد سازندگی در مناطق محروم و پیام تاریخی حضرت امام(ره) به وجود آمده است.
آب برین، ولایتمداری و حرکت سازمان و مجموعه نیروهای انسانی بر مدار منظومه فکری ولی فقیه، حرکت یک سو و پرانگیزه، تصمیم گیری مشارکتی افرادی که مرتبط با موضوع تصمیم بوده، ، انعطاف پذیری نیروی انسانی، برخورداری از نیروهای انسانی متعهد، متخصص با انگیزه و مدام در فرایند رشد و ارتقای علمی و تجربی، فضای باز برای ابراز نظرات که موجب بروز خلاقیت ها و ابتکارات می شود را از جمله شاخصه های مدیران جهادی برشمرد.
وی به کلامی از مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بحث کار جهادی و اثرات ماندگار آن در بیانیه گام اشاره کرد و گفت: «آثار بزرگ راه سازی و خانه سازی و ایجاد مراکز صنعتی و اصلاح کشاورزی و رساندن آب و برق و مراکز درمانی و واحدهای دانشگاهی و سد ونیروگاها و امثال آن به دورترین مناطق کشور حقیقتا افتخارآمیز است».
طلبه سطح سه مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان، جلوه مدیریت جهادی در عرصه هشت سال دفاع مقدس را آکنده با خون جوانان عاشق و مجاهد در دفاع از تمامی مرزهای خاکی عقیدتی و …. دانست.
آب برین ادامه داد: جوانان ولایتمدارومجاهد موجب تربیت و رشد مدیران مومن، ایثارگر ومسئولیت پذیر، قاطع و مبتکر شدند و رهبر معظم انقلاب( مدظله العالی) در بیانیه گام دوم به روحیه این جوانان اشاره میفرمایند: «که مجاهدتهای جوانان در میدانهای سخت از جمله دفاع مقدس با ذکر و دعا و روحیه برادری و ایثار همراه شد و ماجرای صدر اسلام را زنده کرد».
وی تصریح کرد: بعد از جنگ، مدیریت جهادی در نیروهای رزمی تبدیل به یک نرمافزار بومی اسلامی و متناسب با فرهنگ ملی و ارزشهای اسلامی گردیده که تجربیات این نوع مدیریت عملیاتی در دانشگاههای دنیا در عملیات والفجر ۸ و بیتالمقدس تدریس می گردد.
مبلغ حوزه، فرهنگ مدیریت جهادی را سبکی برخاسته از تفکر بومی، ملی ومقتضیات فرهنگی و دینی دانست و گفت: مدیریت جهادی نسخه بومی ایرانی و اسلامی با دو مولفه دانش مدیریت و نظام ارزش اسلامی است.
آب برین یادآورشد: ما باید با مدیریت های جهادی الهام گرفته از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل “ما می توانیم” که امام بزرگوار به همه ما آموخته ایران را به عزت و پیشرفت در همه عرصه ها برسانیم.
وی، علت نابسامانی در کشور را مدیریت مریض وضعیف اقتصادی کشور بر مبنای مدل های ترجمه شده غربی دانست و اظهار کرد: مصرف گرایی، اشرافیگری ،نظامهای اداری تکنوکراتی که مولود تفکر سرمایهداری است، اصول مکاتبی که در خود غرب تاریخ مصرف آن تمام شده و نتوانسته در صحنه مدیریتی پویا و با انگیزه جلوه گری کندو موجب اعتراضات مجموعه کارگری گردیده ،دانست
مبلغ حوزه، در پایان تاکید کرد: تحول عظیم در نظام اقتصادی نیازمند به مدیریت بر اساس مکتب، عدالت، عالم، مدبر و اهل عمل بوده و مدیران با جرات و جهادی، علوم انسانی را مبتنی بر وحی و قرآن تنظیم، مدون و عملیاتی کرده تا بتواند تحول بزرگی در جامعه ایجاد کنند.
در ادامه این نشست خانم فاطمه صغری برقرار طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان، مسأله اقتصاد را به عنوان یکی از مهمترین مسائل زندگی بشری دانست و گفت: اسلام به عنوان آخرین و کاملترین کتاب الهی نگرش خاصی به آن دارد.
وی افزود: اصطلاح “اقتصاد مقاومتی” اولین بار از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سال 1389 به ادبیات اقتصادی کشور وارد و در سال 1398 در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تأکید شده و این تدبیر هوشمندانه، کاهش وابستگی اقتصادی و رونق تولید داخلی را مهیا ساخته و مانع از تسلط دشمنان بر کشور میگردد.
طلبه سطح چهار مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان، اصل تفکر دینی در مواجهه با مشکلات اقتصادی، اصل برخورد محتاطانه با دشمن، اصل استقامت بر آرمانهای اسلامی، اصل مقابله به مثل برای استیفای حقوق را از جمله اصولی که خداوند متعال در قرآن برای ناکام ماندن دشمنان اسلام معرفی کرده برشمرد.
برقرار آموزه های اقتصاد مقاومتی در قرآن را به دو بعد فردی و اجتماعی تقسیم کرده و توضیح داد: بعد فردی، تقویت معنویت و ايمان، توانمند سازی نیروی کار و اصلاح فرهنگ مصرف از اهم آثار آن بوده و بعد اجتماعی رعایت آموزه های قرآنی سبب احساس همدردی با دیگران و افزایش مشارکت اجتماعی و رشد اقتصادی جامعه میگردد.
وی، از جمله توصیههای فردی اقتصاد مقاومتی قرآن را توانمندسازی نیروی کار و تقویت رقابت پذیری، فرهنگ سازی اصلاح مصرف، صبر بر مشکلات اقتصادی دانست.
کتابدار مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان تصریح کرد: عدم وابستگی اقتصادی به مشرکان، کاهش فاصله طبقاتی، به کار گیری مسئولان شایسته و معتقد به مبانی اسلامی از جمله محورهای اجتماعی اقتصاد مقاومتی در قرآن است.
در پایان خانم آمنه شهریاری طلبه سطح سه مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان در بحث حمایت از اقشار آسیب پذیربا استناد به کلام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: «توزیع ثروت باید عادلانه باشد، اقتصادی که در کشور است اقتصاد تولید محور و درون زا باشد و افرادی که قدرت تولید و قدرت حمایت از اقتصاد درون زا را دارند مورد توجه قرار داده شوند. دلهای مسئولان نیز باید به طور دائم برای رفع محرومیت ها بتپد و از شکاف طبقاتی به شدت بیمناک باشد».
مبلغ حوزه ادامه داد: کسب ثروت در جمهوری اسلامی جرم نبوده اما توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژه مدارا کردن با فریب کاران اقتصادی که به بی عدالتی میانجامد به شدت ممنوع و غفلت از قشرهای نیازمند جامعه به هیچ وجه مورد قبول نمی باشد.
شهریاری در ادامه به آسیب های فقر و ناداری در جامعه اشاره کرده و گفت: فقر، خواری و حیرانی عقل را به وجودآورده و این کار موجب پیدایش اندوه ها و از دست دادن عزت نفس و ایجاد احساس متضاد در فرد می شود .
وی اضافه کرد: گاهی فرد دچار فقر، برای خارج شدن از این وضعیت و کم کردن فاصلهاش با خط فقر به خطا هایی مانند دزدی و اختلاس دست زده و یا حتی دچار انحرافات اخلاقی می شود.
مبلغ حوزه، از دیگر آسیب های فقر را تحیر و پریشانی، سرکوب استعدادهای فردی، جلوگیری از حرکت فرد به سمت کمال حقیقی و گاهی زوال خانواده دانست.
شهریاری به راهکارهای مبارزه با فقر پرداخت و گفت: زکات، خمس،کفارات مالی، صدقه دادن، انفاق کردن و نحوه تقسیم ارث از جمله راهکارهائی که در قرآن کریم به آن اشاره شده است.
وی یادآور شد: کار و تلاش افراد مستعد کار نیز باعث افزایش روزی و کم شدن فقر در جامعه شده و همچنین مصرف مالیات در مسیر درست و توزیع عادلانه آن نیز در اسلام برای کاهش فقر بسیار تاکید شده است.
طلبه سطح سه مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان در پایان توصیه کرد: در زمان خدمت رسانی باید شان و کرامت انسانی حفظ و با توکل و رضای خداوند، دوری از منت گذاشتن و با تواضع خدمت رسانی انجام شود .

آخرین نظرات